Wie zijn wij?

In onze praktijk te Kortrijk vind je op dit moment 2 diëtisten die klaar staan om je verder te helpen. Alle twee scholen we ons constant bij om zeker te zijn dat we iedereen op de best mogelijke manier kunnen helpen. Daarom organiseren we ook binnen onze praktijk maandelijks opleidingsdagen. Zo blijven we alletwee op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan je bij elk van ons dezelfde kwaliteit verwachten. Tijdens deze opleidingsdagen hebben we ook intervisie-gesprekken om ervoor te zorgen dat we iedereen de beste hulp geven! 

 

Daarnaast ontvangen we ook regelmatige basis stagiaires op onze praktijk die ons helpen en consulten en workshops met ons meevolgen. Zo krijgen ze een beeld van wat een diëtist nu allemaal doet. Hieronder kom je meer over ons te weten.

Lotte De Clercq

Mijn visie:

Geen strenge diëten en zeker geen crashdiëten, maar wel hoe je op een duurzame manier terug kan genieten van voeding. Dat staat er bij mij centraal, want het is belangrijk dat je voeding en je levensstijl op elkaar zijn afgesteld.

 

Advies voor jou?

Je kunt bij mij terecht voor verschillende zaken, denk aan een gezondere levensstijl, het bereiken van een stabiel lichaamsgewicht, maar ook advies bij allergieën, intoleranties of het FODMAP-dieet.

 

Ik ben in 2009 afgestudeerd als diëtiste en sindsdien heb ik al verschillende opleidingen gevolgd. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën.  Daar heb ik dan ook al de meeste bijscholingen rond gevolgd.

 

Voorliefde voor koken

Diëtiste worden was eigenlijk niet mijn kinderdroom, dat was eigenlijk kok. Dus als kind kon je me al veel in de keuken vinden. Naarmate ik ouder werd, bleef de passie voor voeding en koken bestaan, maar voornamelijk hoe je dit gezond kon maken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. Gezond koken met een twist is dus zeker op mijn lijf geschreven.

 

Met mijn neus in de boeken

Aangezien ik zelf mijn opleiding tot diëtist heb gevolgd van 2006 – 2009, is het logisch dat er al het één en het ander verandert is. Daarom vinden we het op de praktijk zeer belangrijk om constant bij te leren. We organiseren opleidingsdagen binnen de praktijk om elkaar zaken aan te leren, maar we volgen ook veel opleidingen.

 

Ik heb reeds verschillende bijscholingen gevolgd rond het FODMaP-dieet, de basistraining voor eetstoornissen, de opleiding voedingspsychologie en sportvoeding. Ik lees ook constant bij en probeer ook zoveel mogelijk bij te leren. Om mensen met een eetstoornis of problemen met emoties gekoppeld aan eten beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel ook bezig met het volgen van de opleiding rond de behandeling van eetstoornissen in Nederland.

 

Mail: info@dietistekortrijk.be     

GSM: 0491/49.17.26


Laura De Rocker

Mijn visie:

In mijn advies sta JIJ centraal. “Dé perfecte voeding” bestaat niet, want iedereen is anders. Op basis van jouw doelen, behoeften, klachten, intoleranties… zoeken we samen naar een voedingsplan dat bij jou past. Geen kortstondig dieet, maar een duurzaam voedingspatroon die je vooral kan volhouden.

 

Advies op maat:

Voeding maakt een heel belangrijk deel uit van ons leven. Het is onze brandstof. Geven we ons lichaam wat het nodig heeft, dan kan het beter functioneren. Maar welke voeding is goed mij? Wat is haalbaar? Hoe kan ik het volhouden? Hoe verlies is op een gezonde manier de overtollige kilo’s of hoe sterk ik weer wat aan? En hoe geraak ik van mijn klachten af? Bij al deze vragen, probeer ik je zo goed mogelijk te helpen.

 

Aangezien ik zelf darmklachten heb, is mijn interesse in darmproblematieken groot. Daarom heb ik me bijgeschoold in het laag-FODMaP dieet. Het advies en de tips die ik je geef, zijn afkomstig uit opleidingen en mijn eigen ervaring.

Anderzijds komt het vaak voor dat je door klachten, ziekte enz. gewicht verliest en verzwakt. Tijdens mijn studies deed ik onderzoek naar onbedoeld gewichtsverlies en ondervoeding. Het is niet altijd gemakkelijk om dan op een gezonde manier terug aan te sterken, maar het is mogelijk. Ook hierbij begeleid ik je graag.

 

Creatief in de keuken:

Waar ik vroeger een enorm moeilijke eter was, ben ik nu een echte foodie! Ik eet nu dingen waar ik vroeger nooit van had gehoord. (Verandering van spijs doet eten!) Urenlang kan ik in de keuken staan. Ik experimenteer erop los en maak mijn eigen recepten en smaakcombinaties. Het geeft mij veel voldoening als ik anderen met mijn gerechtjes kan verrassen. Een andere manier om mijn creativiteit te uiten, is met food photography. Ik volg hiervoor af en toe opleidingen voor om je te voorzien van de beste foto’s. 

 

Leergierig:

 

Ik ben van nature heel nieuwsgierig en blijf graag op de hoogte van alles wat met gezondheid en voeding te maken heeft. Daarom volg ik regelmatig opleidingen. Niet omdat het moet, maar uit oprechte interesse.

 

Mail: laura@lottedeclercq.be