Lotte De Clercq is de praktijk begonnen om  nog meer mensen te kunnen helpen de weg te vinden naar een gezonde voeding.  Je kan bij mij terecht voor dieetadvies.  Hieronder kan je reeds lezen wie ik precies ben en ook welke bijscholingen ik reeds heb gevolgd. Chiara Herman is nu ook bij ons op de praktijk, zo kunnen we nog meer mensen helpen naar een gezonde levensstijl!

Lotte De Clercq

Ik ben een diëtiste in de Gentse regio met een voorliefde voor lekker eten en koken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Daardoor dat ik reeds verschillende kookboeken heb geschreven om iedereen een helpende hand hierin te bieden. 

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. Na mijn studies ben ik begonnen met mijn praktijk die nu steeds meer open bloeit. Ik blijf altijd verder studeren om iedereen een helpende hand te kunnen bieden in hun avontuur met voeding. Mijn eigen interesses liggen voornamelijk bij gezonde voeding, eetstoornissen, sportvoeding, intoleranties en allergieën.  Daar heb ik dan ook al de meeste bijscholingen rond gevolgd.

 

Ik heb reeds verschillende bijscholingen gevolgd rond het FODMaP-dieet, de basistraining voor eetstoornissen, de opleiding voedingspsychologie en sportvoeding. Ik lees ook constant bij en probeer ook constant bij te leren. Om mensen met een eetstoornis of problemen met emoties gekoppeld aan eten beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel ook bezig met het volgen van de opleiding toegepaste psychologie. 

 

Mail: info@dietistekortrijk.be      GSM: 0491/49.17.26

Chiara Herman

Van kleins af aan was ik gefascineerd om mijn moeder bezig te zien in de keuken. Bakken, kokkerellen,.. mijn interesse was heel groot.

 

Na het secundair onderwijs besloot ik om een bakkersopleiding te volgen aan de school Ter Groene Poorte te Brugge. Dit diploma behaalde ik met glans maar ik bleef zoekende naar ‘iets’ wat me meer voldoening gaf.  De opleiding voedings- en dieetkunde voldeed hieraan. Deze studie heb ik gevolgd aan de hogeschool Odisee te Gent. Het werd een ideale combinatie van waarden en normen die ik belangrijk vind. Zo probeer ik graag nieuwe, gezonde gerechten of desserts uit. Ook de begeleiding en het contact met de mensen zijn zaken die mij deze voldoening gaven.

 

Nu ik ben afgestudeerd mag ik aan de slag gaan binnen de praktijk van Lotte te Kortrijk. Met heel veel enthousiasme omarm ik deze opportuniteit en kijk er dan ook enorm naar uit om mijn kennis en aanpak te delen met ieder die dit wenst. 

 

 U kunt bij mij terecht voor

  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning rondom voeding, motivatie, gewoontes doorbreken,…
  • Voedingsadvies aangepast aan uw levensstijl (gezonde voeding, vermageren, bijkomen,…)
  • Gezondheidsadvies bij medische problemen (cholesterol, bloeddruk,…)

Ik blijf me steeds bijscholen zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwe tendensen en mijn adviezen en begeleiding altijd optimaal blijven.

 

Mail: chiara@lottedeclercq.be          GSM: 0499/89.98.25