Consultaties

 

De dag van vandaag worden we overspoeld met informatie over gezonde voeding en moeten we kiezen uit duizenden diëten. Hierdoor is het vaak moeilijk om te weten wat nu effectief een goede en gezonde manier van eten en leven is. Om het je makkelijk te maken, helpen we je hierbij en geven we je informatie over gezonde voeding en gezond diëten. Samen kijken we hoe je terug controle kunt krijgen over je eetgewoontes en passen we deze aan (dit is dus volledig individueel of op maat). Deze consultaties kunnen plaats vinden bij op de praktijk, bij jou thuis of je kan voor een E-consultatie kiezen.

 

 

 

Alle consultaties kunnen individueel, maar het is ook mogelijk om samen met je gezin de eetgewoontes aan te pakken. Dit kan door een gezinsconsultatie of een groepsconsultatie in te plannen. Laat ons dan wel weten voor hoeveel personen het is. 

 

 

 

Hoe zien deze consultaties er nu uit? 

 

1ste consultatie

Tijdens de eerste consultatie is het belangrijk dat ik alles te weten kom en dat ik u als persoon beter leer kennen. De reden waarom je wilt starten met een dieet is dan ook belangrijk. Is het uit eigen keuze, ben je doorverwezen door de huisarts of heb je een specifiek doel voor ogen? Dan kijken we naar hoe je leven eruit ziet, wat je allemaal doet en wat er praktisch mogelijk is. Uiteraard bespreken we ook volledig je voeding zodat ik te weten kom wat je op dit moment allemaal eet en wat er mis loopt.

 

 

 

Aan de hand daarvan gaan we dan samen overlopen wat er moet aangepast worden aan je huidige voedingspatroon om binnen het nieuwe dieet te passen. We overlopen alles en kijken ook of dit realistisch haalbaar is. Het is de bedoeling dat we een dieet voor jou persoonlijk vinden. Doordat we alles uitgebreid bespreken heb je na de eerste consultatie al een goed beeld van wat je te wachten staat. Het effectieve dieet bereken ik dan en ik schrijf dit dan ook volledig uit voor de tweede consultatie.

 

 

 

Doordat we veel moeten bespreken en elkaar moeten leren kennen reken je best 1 uur tot 1u30 voor de eerste consultatie.

 

2de consultatie

Tijdens deze consultatie gaan we natuurlijk verder waar we de vorige keer zijn geëindigd. Je krijgt het dieet volledig uitgeschreven en ook extra informatie voor erbij. Hier vind je de tips die we hebben besproken, maar ook zaken die ik vaak te horen krijg van andere mensen, je krijgt ook enkele voorbeeldrecepten en nog veel meer. Ik probeer je hier alle informatie te geven die nodig is om de aanpassingen zo makkelijk mogelijk te maken.

 

 

 

Afhankelijk van het soort dieet (gezonde voeding, vermagering, intoleranties, ...) gaan we hier dan ook kijken naar aan de ene kant het gewicht, maar ook naar de lichaamssamenstelling. Ik breng een weegschaal mee om zo je gewicht te analyseren en te weten te komen hoeveel spieren, vocht en vet je lichaam bevat. Dit wordt allemaal genoteerd en bijgehouden in je dossier. Dan kijken we ook naar welke streefdoelen we voor ogen hebben. Dit kan op gebied van gewicht zijn, maar ook naar fysiek, energie of nog zoveel meer. Deze doelen gaan we opstellen zowel in de verre als de nabije toekomst.

 

 

 

Voor deze consultatie reken je best dat deze 30 minuten tot 1 uur kan duren (afhankelijk of je veel of weinig vragen hebt).

 

Vervolgconsulten

Bij deze consultaties wordt verdere ondersteuning gegeven bij het verloop van het dieet. Daarnaast kijken we ook naar de evolutie van het dieet en de parameters; gaat alles goed en komen de vooropgestelde doelen al dichter in zicht?

 

Naast deze vragen zijn er natuurlijk ook andere zaken die aan bod komen tijdens deze consultaties. Wat mis je in het dieet? Lukt het om je dieet vol te houden of heb je meer moeilijke momenten dan verwacht? Valt het resultaat tegen of ben je er tevreden mee? Alles wat dus eigenlijk met je dieet te maken heeft wordt behandeld en besproken en samen gaan we dan ook op zoek naar een oplossing.

 

 

 

De frequentie van deze consultaties is volledig je eigen keuze. Je kan ervoor kiezen om de consultaties wekelijks of om de 2, 3 of 4 weken in te plannen. Samen bespreken we welke frequentie het best bij jou past en uiteraard bouwen we de consultaties af zodat je dan alleen verder gaat met je nieuwe levensstijl!

 

 

 

We rekenen dat een vervolgconsultatie ongeveer 30 minuten duurt. Dit kan korter of langer zijn afhankelijk van je vragen.