Gezonde voeding

 

De dag van vandaag wordt er zoveel gezegd en geschreven rond gezonde voeding dat veel mensen door het bos de bomen niet meer zien. Daarom dat het ook zeker mogelijk is om langs te komen en te kijken of je huidige eetpatroon nu zo (on)gezond is als je denkt. Ook kan je dan eens rustig als je vragen stellen rond gezonde voeding en een gezonde levensstijl. We leggen je alles zo goed mogelijk uit zodat je zelf een mening erover kan vormen.

Vegetarisch eten

Wil je wat minder vlees eten of misschien zelf volledig vegetarisch eten, dan kunnen we je ook helpen om dit op een gezonde manier aan te pakken. Want het is niet zo dat vegetarisch eten automatisch betekent dat je gezond eet. We leren je welke combinaties je moet maken om al je eiwitten binnen te krijgen, maar ook je vitaminen en mineralen zodat je geen tekorten oploopt. Je kan ook bij ons terecht voor wat inspiratie in de vegetarische keuken. We geven op geregelde tijdstippen vegetarische kookworkshops en we hebben een vegetarisch kookboek geschreven. Daarnaast vind je ook op de blog veel 'veggie' receptjes.

Veganistisch eten

Wil je nu niets meer van dierlijke oorsprong eten? Dan kan het soms moeilijk zijn om zelf een evenwichtig schema op te stellen, dus ook daarin bieden we een helpende hand. Net zoals bij het vegetarisch eten is het zo dat dit niet betekent dat je automatisch gezond eet als je alle dierlijke producten schrapt. Zeker voor 'vegans' is het belangrijk om in de maaltijden goed te combineren en zo tekorten te voorkomen. We geven hier graag uitgebreid uitleg over en maken een persoonlijk schema op. Indien gewenst kijken we ook of we geen toffe receptjes kunnen ontwikkelen.