Advies bij sporters

 

Voeding en sporten gaan uiteraard hand in hand. Bij Lotte kan je terecht voor meer uitleg over sportvoeding. Dit kan zowel voor de recreatieve sporter (fietsen, fitness, lopen en nog zoveel meer) als de professionele sporter. Het advies kan zijn om je voeding individueel aan te passen naar je sportprestaties, maar ook om als je je lichaamssamenstelling wilt veranderen kan ik je hierbij helpen. Net zoals bij het andere advies staat hier gezonde voeding en een gezonde levensstijl centraal. 

Wat?

Wil je te weten komen hoeveel je precies moet eten of hoe je een bepaald doel mede kan behalen met de hulp van voeding? Dan kan je hier dit leren. Ook als je meer uitleg wilt over het gebruik van bepaalde soorten sportvoeding of supplementen help ik je graag op weg. Je leert aan de ene kant hoe je alles zelf kan toepassen en hoe je lichaam werkt. Aan de andere kant krijg je een persoonlijk ontwikkeld schema aangepast naar jouw verschillende sportmomenten. 

Behandeling?

Eerst en vooral bekijken we samen wat jouw effectieve doel is, zodat dit duidelijk is voor mij om je daar naartoe te helpen. Dan kijken we samen naar wat je momenteel eet en hoe we je voeding kunnen aanpassen om zo ook je doel te behalen. Tijdens de eerste consultatie gebeurt er al een lichaamsanalyse zodat ik onmiddellijk op de hoogte ben van hoe je lichaam er binnenin uit ziet. Naast je lichaamssamenstelling en je voeding is het ook belangrijk om je sportactiviteiten onder de loep te nemen. Je brengt naar je eerste consultatie dan ook best je trainingsschema mee. Op basis van al deze gegevens kunnen we dan een volledig voedingsschema ontwikkelen aangepast op je sportprestaties.