Voedingspsychologie

Ik denk dat we allemaal al weten dat onze voeding en onze gedachten, emoties en gemoed dicht bij elkaar liggen. Daarom dat ik een extra opleiding heb gevolgd om me te verdiepen in de voedingspsychologie. Hier kijken we niet louter naar wat er nu precies wordt gegeten en hoe je je patroon gezonder kan maken, maar wordt er ook aandacht gegeven naar welke gedachten en gedragingen hiervoor zorgen. Dit wijkt dus natuurlijk een beetje af van het klassieke dieetadvies, aangezien hier eetschema's minder aanwezig zijn en we meer kijken hoe we stap voor stap jouw eetpatroon kunnen aanpakken.

De focus ligt dus niet zozeer op wat we eten, maar meer op waarom we bepaalde dingen eten. Daarnaast gaan we ook samen gaan kijken hoe we dit eetgedrag dan ook effectief kunnen gaan aanpakken.

Daarnaast zien we ook dat al we bepaalde tekorten hebben van voedingsstoffen, dit ervoor kan zorgen dat we bepaalde hormonen en neurotransmitters niet meer voldoende kunnen aanmaken. Dit kan er dan natuurlijk ook voor zorgen dat we ons minder gaan voelen. Dit is dan ook iets wat we bekijken, krijg je alles nog voldoende binnen om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten werken. We kijken welke voedingsstoffen nu eigenlijk belangrijk zijn voor mensen met bijvoorbeeld:

  • een burn-out
  • een depressie
  • een eetstoornis
  • ...

Alles wordt ook uitgebreid uitgelegd zodat je ook begrijpt hoe alles in zijn werk gaat. Ik ga je niet zomaar vertellen wat je moet doen, want hier vind ik de waarom ook zeer belangrijk aangezien dit je meer gaat motiveren om

het vol te houden.

Ik ben en blijf natuurlijk wel een diëtiste, dus ik kan je helpen met je voedingspatroon en hoe we dit gezonder maken. Uiteraard vervangen deze consultaties, niet  de consultaties bij een psycholoog en vervangt het ook hun advies niet. Wel kan ik gerust samenwerken met je psycholoog, dit om de zorg voor jou zo optimaal mogelijk te maken.